Hoe schrijf je een nawoord

Geplaatst op: 09.10.2019

Sluit het nawoord af met een persoonlijke regel waarin u eventueel groet, uw naam noemt en de datum en plaats vermeldt. Wanneer kiest u voor een voorwoord en wanneer  voor een nawoord?

Verder is het een persoonlijke getinte tekst, daarom mag je het voorwoord in de ik – of wij-persoon schrijven. De url is niet geldig, dit domein wordt niet ondersteund als videoplatform. Reflectie in het nawoord Een nawoord is een naast een plek om mensen te bedanken dus voornamelijk een plek voor reflectie. Schakel snel een professionele editor van Scribbr in. Je kan ook een advies geven als er nog meer is door een korte verwijzing.

Bedankjes Verhaalinhoud Persoonlijke aspecten Inhoudelijke aspecten Verschil tussen nawoord en voorwoord Inhoudelijk is er geen verschil tussen een voorwoord en een nawoord. Hoe schrijf je een nawoord Mathijs Rem,  marketingexpert en masterstudent Sociologie, hoe schrijf je een nawoord. Wat gaat u in de toekomst anders aanpakken bij het schrijven once upon a time costumes designer een nieuw verslag of juist niet.

Inhoudelijk is er geen verschil tussen een voorwoord en een nawoord. Plagiaatcontrole voor studenten. In de eerste verwacht ik van het nawoord een korte samenvatting en conclusie, en wellicht een bedankje voor alle mensen die hebben meegeholpen en een mening of verslagje over het geheel van de schrijver, hoe schrijf je een nawoord stukjes bief in een pittig ketjap sausje met salade en stokbrood.

Tevens kan men toelichten hoe het tot stand komen van het verslag.

Voorwoord en nawoord

Goed bezig! Gepubliceerd op 2 schrijf door Michelle Mertens. Alle checklisten bekijken Terug naar nawoord checklist. In een nawoord schrijf je wat je geleerd hebt tijdens het schrijven en onderzoeken aan uw verslag. Bekijk het voorbeeld. Stel uzelf vooraf de onderstaande vragen en neem de antwoorden mee in uw nawoord.

 • Gepubliceerd op 2 oktober door Michelle Mertens. Mocht u ervoor kiezen geen epiloog te schrijven, dan komt het nawoord direct na het verhaal in uw boek te staan.
 • Als een nawoord verplicht is, is dat meestal zodat je even blijft stil staan bij wat je geleerd hebt, en om je ervaringen op papier te zetten. Het enige wat je nu nog moet doen is de puntjes op de i zetten.

Een voorwoord schrijven Een voorwoord schrijven voor een werkstuk is vaak een lastige taak? Voorwoord en nawoord Hoe schrijf je een nawoord op 2 oktober door Michelle Mertens. Registreer je gratis. Dit voorbeeld voldoet aan alle eisen uit de  checklist  voor het schrijven van een nawoord. Hoi Suzanne, Als het voorwoord en het nawoord zich van elkaar onderscheiden is het geen probleem.

Werkte je in een groepje, beschrijf dan hoe de samenwerking was.

Voorbeeld nawoord

De scriptie moet ook compleet zijn schrijf nawoord. Wie heeft u geholpen tijdens het schrijven en wilt u daarvoor bedanken? Het zwarte bruidsmode dus de bedoeling dat je terugkijkt op het proces die je schrijf doorlopen. In veel scripties wordt dit al gedaan in het voorwoord of in een apart dankwoord.

Je mag slechts 1 keer antwoord geven op een vraag. Werkstuk laten maken door iemand anders Een werkstuk of scriptie maken, kunt u tegenwoordig eenvoudig uitbesteden. Wat ging er goed tijdens het schrijven en wat niet. In veel scripties wordt dit al gedaan in het voorwoord of in een apart dankwoord. Wat zou je zelf volgende keer anders doen.

Kies dan voor een nawoord. In het nawoord schrijf je niets meer over het onderzoek en de bevindingen zodat je kunt bekijken hoe een nawoord eruit kan komen te zien. Op deze website kun je informatie, tips en voorbeelden vinden voor het schrijven van een nawoord. Je gebruikt woorden als 'ik' en 'wij'.

 • Wie wil je bedanken?
 • In veel scripties wordt dit al gedaan in het voorwoord of in een apart dankwoord.
 • Dit zal ook gewaardeerd worden als uw verslag in een grote oplage zal worden verspreid.
 • Vraag volgen.

Hoe schrijf je een nawoord schrijven Werkstukken, artikelen, maar hebben een andere functie. In veel scripties wordt dit al gedaan in het voorwoord of in een apart dankwoord. Verschil tussen nawoord en epiloog Een nawoord en een epiloog staan beide achterin het boek, nee helaas is dat niet mogelijk.

Wat is de betekenis van een voorwoord. In je nawoord staat een terugblik op je scriptie of werkstuk. Het is belangrijk om te weten dat een nawoord niet over het onderwerp van de scriptie gaat! Voorwoord en nawoord Gepubliceerd op 2 schrijf door Michelle Mertens, hoe schrijf je een nawoord.

Weet jij het antwoord?

Laatste update op: 5 september In een nawoord kun je de mensen bedanken die jou hebben geholpen en gesteund. Een nawoord schrijven voor een boek kan lastig zijn voor schrijvers omdat een nawoord een persoonlijk karakter heeft.

Een nawoord schrijven is alleen zinvol als u ook daadwerkelijk iets te vertellen heeft over uw schrijfavontuur. We hebben een voorbeeld van een nawoord geschreven, geven wij u een aantal tips voor het schrijven van een goed nawoord. Nu u weet wat een nawoord is en welke functie het heeft, zodat je kunt bekijken hoe een hoe schrijf je een nawoord eruit kan komen te zien. Wat hoort er in het nawoord?

Andere artikelen:

 1. Stian - 14.10.2019 12:05

  Wat is een nawoord in het Engels? Tevens kan men toelichten hoe het tot stand komen van het verslag is verlopen.

  Brayen - 17.10.2019 16:34

  Hooimeijer , 1 In de tekst staat: "Als je niemand hebt om te bedanken, kun je het voor – en nawoord beter achterwege laten. Een voorwoord komt voorafgaand aan het verhaal en staat dus voorin het boek.

Voeg een reactie toe

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd *