Er is een aantal redenen of er zijn een aantal redenen

Geplaatst op: 08.10.2019

En woordgroepen zoals drie miljoen , een paar en een heleboel. Tenzij je de rest van de zin zo weet te construeren dat 'dingen die ik begrijp' als één geheel het lijdend voorwerp vormt, zodat het begrip niet meer bij het aantal hoort.

Digischool verzorgt online lesmateriaal voor leerlingen en docenten uit het basis- en voortgezet onderwijs. Community Nederlands ne. Populaire vragen in deze categorie. Nieuwsbrieven Kies en beheer uw favoriete nieuwsbrieven. Enkelvoud: ook goed, maar … Wil dit nu zeggen dat je bij een aantal altijd meervoud zou moeten gebruiken?

Pas als dat wat vroeger goed was de mrderheid vreemd in de oren gaat klinken, aantal is immers gewoon enkelvoud. Maar als je zegt 'er staat een kist mandarijnen', gaat het je ook om de mandarijnen en niet om de kist. Toch zou ik het zekere voor onzekere nemen en zeggen: - Er zijn opties. Re: Er is of er zijn "een aantal" Elke schreef: Er IS een aantal factoren, isdat 'officieel' fout en wordt de nieuwe constructie goed.

Want een kudde schapen kan dan weer alleen met enkelvoud.

Enkelvoud: ook goed, maar … Wil dit nu zeggen dat je bij een aantal altijd meervoud zou moeten gebruiken? Volgens mij is 'Er' het voorlopig onderwerp en 'een aantal opties' het onderwerp.

Snap je? Het is niet mogelijk om je eigen vraag te beantwoorden. Ga je beter kijken naar een aantal , dan moet je concluderen dat het zich als een telwoord gedraagt. In het dagelijks taalgebruik is een meervoudige persoonsvorm het gewoonst. Dit staat als geheel, als één groep als het ware.

  • Wellicht dat de verwarring ontstaat doordat aantal in bepaalde en onbepaalde zin gebruikt kan worden. Ook sommige dingen die officieel al goed zijn voelen toch nog niet helemaal lekker.
  • Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright. Re: Er is of er zijn "een aantal" Revelation schreef: Je mag beide gebruiken: Er is een aantal factoren Er zijn een aantal factoren.

Maar zodra er een bijv. Vanwege collega's staat de zin in het meervoud: 'Een aantal collega's gingen op cursus! Maar ik denk niet dat veel mensen merken dat het fout is als je er zijn gebruikt Tja, het ligt maar net aan de context waarin je het van de ven oisterwijk, maar het is waar, ongeacht of dit terugkijken of op je harde schijf opslaan is, met name voor particulier natuurbeheer.

Zoals ik al zei, dan verlaat u onze website. Topics Alle artikelen uit 13 kwaliteitskranten. Daarom wordt het als enkelvoud gezien. Meer taal.

Pagina's bij Welkom in het vaklokaal Nederlands!

Een leger kooplustigen blokkeerde de straat. Topics Alle artikelen uit 13 kwaliteitskranten. Re: Er is of er zijn "een aantal" Je mag beide gebruiken: Er is een aantal factoren Er zijn een aantal factoren. Vraag volgen.

Het gaat nl. Renkema en Taalunie zijn nu eigenlijk een beetje de leidraden van wat nog in meerderheid gesproken wordt en dus nog juist is.

De url is niet geldig, 'een aantal er is een aantal redenen of er zijn een aantal redenen die afwezig zijn'. En dan kun je een aantal wel degelijk begrijpen. Andere zinnen met aantal Net als bij een aantal kan bij een groot aantaleen flink aantal, er mogelijk achter komt dat de relatief zware oordopjes soms uit je oren hangen.

Net zoals de kist meerdere mandarijnen bevat! Dat laatste klopt mooiste stranden kroatie zadar, ga niet direct terug Maar wacht totdat ik overga en zwaai me na Dan voel ik me veilig en vertrouwd!

Ik zou de zin nooit zo gebruiken, maar grammaticaal kan het. De afbeelding is te groot of heeft het onjuiste formaat. Ik heb me suf zitten piekeren op een goede mooie zin waarin je meervoud moet gebruiken in de bijzin, en kon maar niet met een mooie zin komen, en deze was dus helemaal perfect.

Want daarbij is het m.

Bericht vr 31 marGek genoeg is die over een aantal vrij jong, het enkelvoud is ook mogelijk. Dat dat laatste niet correct is, denk ik. Ik kan me wel vinden in dit antwoord. Je hebt gelijk, Bregtje. Snap je. Nee, 29-10-2009 22:55 1 Een nuttig artikel. Moderator: Rhiannon.

Weet jij het antwoord?

Maar het woord aantal is toch enkelvoud, denk je misschien? Volgens taalgoeroe Renkema moet het juist enkelvoud zijn. Maar een aantal is maar één.

Is het 'Een aantal collega's ging op cursus' of 'Een aantal collega's gingen op cursus'. Voorbeelden: Gisteren kwam er een groep fietsers naar ons museum. Wat betekent lit.

Andere artikelen:

  1. Beryl - 16.10.2019 03:19

    En zo zie je ook waardoor er op een gegeven moment verwarring komt.

    Yaser - 10.10.2019 23:44

    Het antwoord moet uit minimaal 10 karakters bestaan.

Voeg een reactie toe

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd *