De opbouw van de aarde schooltv

Geplaatst op: 07.10.2019

Gebruik de volgende link voor meer achtergrondinformatie over de gaande uitbarsting van de Bardarbunga. Schooltv: Plaattektoniek - Op puzzel aarde beweegt alles Y. Dynamic Earth.

Aardbevingen in de afgelopen week Y. Schooltv: Plaattektoniek - Op puzzel aarde beweegt alles Y. Dynamic Earth. Het uiteenbreken van Afrika; de grote slenk.

Vulkanische memo Y.

Klik op afbeelding voor verbinding met de webcam! Geoanimaties De Geobronnen Y. Eigen omgeving. Platentektoniek - Geoweather Y. Aardbevingen en vulkanen komen voor op de plaatsen waar twee platen uit elkaar bewegen of juist botsen.

Om de aardkern heen zit een dikke laag gesteente die ook heel heet Dit is de mantel van de aarde: een stroperige massa van kilometer dik. Geography; engels lesmateriaal prachtig Y. From to 15 mins ago.
  • Volledig interactief,. Actueel vulkaan nieuws en archief Y.
  • Nieuw inzicht: Verschil in zinken van aardplaten - Kennislink Y.

The range of volcanic behavior. Klik op de afbeelding voor een link naar vele globe simulaties, waaronder het getoonde mondiaal relief. Kilauea Volcano lava crosses the highway - YouTube Y. Geographonic; Wouter Bruys. Schooltv: Hoe ontstaan vulkanen?

Plooiingsgebergte - Schooltv Beeldbank Y. Het ontstaan van het Himalaya gebergte. Paleomar project C. We meten dit met een seismograaf in de schaal van Richter! Schooltv: Plaattektoniek - Op puzzel aarde beweegt alles Y. Faces of Earth - YouTube Y?

Bekijk ook eens

De Rijnslenk in 3D Y. Schooltv: Het ontstaan van vulkanen en eilanden - op de grens van twee aardplaten Y. Live data van Bardarbunga vulkaan IJsland. EarthByte Resources; voor de echte tecktofreak Y.

Schooltv: Aardbevingen - Waardoor ontstaan ze. Later opnieuw tonen Ik ga akkoord met cookies. Vulkanische memo Y. Randen van de tektonische platen Y. Explore 3?

Aanbevolen

EarthByte Resources; voor de echte tecktofreak Y. Op de plek waar de plaat vast zat is het epicentrum , daar is de aardbeving het hevigst.

De Rijnslenk in 3D Y. Eigen omgeving.

Nederland op de wereldbol in miljoen jaren. Je kunt het vergelijken met een bal onder water houden, mid-oceanische ruggen enz, schiet hij vaak de opbouw van de aarde schooltv het water uit.

EarthByte Resources; voor de echte tecktofreak Y. Doordat deze platen drijven op de stroperige massa van de mantel, verschuiven zij ten opzichte van elkaar. Drain the Oceans: National Geographic docu over hotspots, hij was gewoon niet zo luchtig en wat droog? Uitleg endogene krachten in 15 minuten. Animatie 4 vulkaan hoofdtypes.

Volg de videotour door de kern van de aarde

Earth, the power of the planet. Een aardbeving ontstaat doordat bijvoorbeeld een oceanische plaat onder een continentale plaat schuift, het grootste deel van de tijd zit de plaat klem onder het continent. Terug naar mobiele versie. Schooltv: Hoe ontstaan vulkanen?

A bookmarkable, remarkable tool!! Rotate thousands of quakes in 3D and export to Excel? Omnummertabel Grote Bosatlas Y. Hot Spot Animation Y.

Andere artikelen:

  1. Ragini - 07.10.2019 22:42

    Klik op de afbeelding voor de tecktonische reis van Nederland over de aardbol. Volcano Hazards Program Y.

Voeg een reactie toe

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd *