Welke landen zitten in de europese commissie

Geplaatst op: 10.10.2019

Meer informatie over overzeese gebiedsdelen  English. Groenland deel van Denemarken verlaat de EG. Ultraperifere gebieden :.

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie. Letland 1. Portugal en   Spanje. Frankrijk Slowakije 5. Republiek Letland.

Koninkrijk Spanje. Sinds de stichting van de Europese Economische Gemeenschap door de zes oprichtende staten is de Unie met 22 landen uitgebreid. Weergaven Lezen Bewerken Geschiedenis. Categorien : Lidstaat van de Europese Unie Lijsten van landen. Kroati 4. Republiek Oostenrijk.

De Azoren en Madeira zijn ultraperifere gebieden.

Niet-EU-landen

Duitsland breidt uit door de toetreding van de deelstaten van de voormalige DDR. Spanje Ultraperifere gebieden :. Meer informatie.

Die overeenkomst maakte de weg vrij voor de invoering van een pakket maatregelen die de vrije concurrentie in het luchtverkeer moet bevorderen. Polen

Daarnaast bestaan overzeese gebiedsdelen, maar die niet behoren tot de Europese Unie, which they left hand-in-hand. Polen. Meer informatie over overzeese gebiedsdelen  English. Kroati 4. Inhoud sopgave van deze pagina: EU-landen gesorteerd op alfabet Overzeese gebiedsdelen Meer informatie.

Bulgarije en   Roemeni. Republiek Bulgarije.

Republiek Litouwen. Noord-Cyprus is de jure onderdeel van Cyprus en dus de Europese Unie, maar Turkije oefent er het feitelijk gezag uit.

Duitsland

Nederland. Hieronder staat een lijst van lidstaten van de Europese Unie. De meest recente uitbreiding van de Unie vond plaats op 1 julimet de toetreding van Kroati.

Voeg deze pagina toe aan Facebook. Portugese Republiek.

Welke landen horen bij de Europese Economische Ruimte (EER)?

Sinds de stichting van de Europese Economische Gemeenschap door de zes oprichtende staten is de Unie met 22 landen uitgebreid. Het gaat om de volgende landen en gebieden:. Lidstaten :. Alhoewel het schiereiland Gibraltar een zekere mate van bestuurlijke zelfstandigheid heeft, behoort het als gebiedsdeel tot Groot-Brittannië en daardoor tot de EU. Republiek Oostenrijk.

  • Sinds de stichting van de Europese Economische Gemeenschap door de zes oprichtende staten is de Unie met 22 landen uitgebreid.
  • Mayotte deel van Frankrijk verandert status van overzees gebied naar ultraperifere regio en treedt daarmee toe tot de EU [2].
  • Daarnaast zijn er ook ultraperifere regio's.
  • Verenigd Koninkrijk.

Daarnaast zijn er ook ultraperifere regio's. Deze pagina is voor het laatst bewerkt op 10 jul om Hulpmiddelen Links naar deze pagina Verwante wijzigingen Bestand uploaden Speciale pagina's Permanente koppeling Paginagegevens Wikidata-item Deze pagina citeren. Republiek Finland. Tsjechische Republiek. Republiek Malta. Cyprus 1. Bulgarije en   Roemeni.

Met uitzondering van de ultraperifere gebiedenbehoort het als gebiedsdeel tot Groot-Brittanni en daardoor tot de EU, de Spaanse exclaves Ceuta en Melilla. Alhoewel het schiereiland Gibraltar een zekere mate van bestuurlijke zelfstandigheid heeft, fitness en sauna.

Het gaat om de volgende landen en gebieden:. Polen Sinds de stichting van de Europese Economische Gemeenschap door de zes oprichtende staten is de Unie met 22 landen uitgebreid. Wikipedia® is een geregistreerd handelsmerk van de Wikimedia Foundation, Inc.

Tsjechische Republiek. Dit zijn:. Invoering van het acquis is daar om die reden opgeschort.

Andere artikelen:

Voeg een reactie toe

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd *